Springcykel

Det är mycket man ska lära sig som barn. De första åren är en räcka av inlärande, då man ska lära sig gå, prata, leka och en hel massa annat. Och små barn är fantastiska på att träna och lära sig saker snabbt. Men det finns också en del leksaker som stimulerar inlärningen och som är fantastiska hjälpmedel för barnen. Om man ger en gåbil, eller sparkbil, till ett barn i ettårsåldern, till exempel, får barnet massor av träning som gör det lättare att lära sig gå. Gåbilen tränar både muskelstyrkan, balansen och motoriken, vilket naturligtvis är väldigt positivt för barnets utveckling. Dessutom får barnet friheten att kunna ta sig runt på egen hand och undersöka sina omgivningar.

När man har lärt sig att gå och springa dröjer det inte länge förrän man vill kunna ta sig fram ännu snabbare, och det börjar bli dags att lära sig cykla. En trehjuling, som ofta är den första cykeln, kan vara ett bra sätt att träna sig på att trampa, men för övrigt har den inte så mycket gemensamt med en cykel mer än att det är ett fortskaffningsmedel. Att lära sig cykla på en tvåhjuling är inte så lätt. Man brukar säga att den som en gång lärt sig cykla, kan alltid cykla. Men vägen dit är som sagt inte alltid lätt. Det största problemet är att lära sig att hålla balansen på de där två hjulen. Många sätter på stödhjul på cykeln för att barnet ska kunna hålla den uppe. Och det är naturligtvis ett bra sätt att låta barnet cykla innan det lärt sig hålla balansen. Men, om balansen blir bättre med hjälp av de där extra hjulen ska vi låta vara osagt. Ofta krävs det en hel massa träning när hjulen plockas bort.

springcykel

Med en springcykel kan du strunta i stödhjulen. Springcykeln är som en liten cykel , men utan trampor. För att ta sig fram måste barnet istället använda benen, ungefär på samma sätt som de gör på en sparkbil. Om sparkbilen är det perfekta verktyget för den som ska lära sig gå,  är springcykeln lika perfekt när det är dags att lära sig cykla. För här lär sig barnet att hålla balansen på ett både roligt och effektivt sätt. På en springcykel tränar barnet upp både sin koordination och balans och det blir sen mycket lättare att cykla på en riktig cykel. Och just för att det är ett bra balansverktyg kallas cykeln också ibland för balanscykel.

För många är springcykeln en nyhet, men denna typ av cyklar för barn har faktiskt funnits i ganska många år nu. Det betyder att det kommer till nya märken och nya modeller. Utbudet av springcyklar är idag stort, så stort att det ibland kan vara svårt att välja. Innan du bestämmer dig kan det vara bra att fundera på vilka krav du ställer på cykeln. Det finns springcyklar i olika material, med ramar av exempelvis stål, aluminium och trä. Träleksaker är mycket omtyckt och många tycker att trä känns gediget. Men, nackdelen med leksaker av trä är att de slits och att hållbarheten därför inte blir lika bar om man använder dem utomhus. Väljer du en springcykel av trä är det därför bra att tänka på att ta in den, eller förvara den skyddat när den inte används. Om barnet vill cykla mycket utomhus och gärna kör i vattenpölar är en cykel av trä nog inte det bästa valet. En sadel som går att höja och sänka är bra, både med tanke på att barn är olika och kräver olika höjd för en bra komfort, men också med tanke på att cykeln då kan användas när barnet växer. Springcykeln brukar bli väldigt populär och det är naturligtvis bra om den kan användas länge. Det finns ju inget som hindrar att man kör runt på sin springcykel även om man kan cykla på riktigt.

Även om springcyklarna funnits med några år hör de inte till det vanligaste utbudet av leksaker. Du kan säkert hitta en och annan modell i en välsorterad leksaksaffär, en stormarknad eller i en cykelaffär. Men vill du kunna välja mellan olika modeller rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här hittar du det största samlade utbudet, och du kan hitta den springcykel som bäst motsvarar dina och barnets önskemål. Här finns springcyklar från alla förekommande tillverkare, och du kan välja bland massor av olika modeller. Du kan också jämföra priser för att köpa den bästa springcykeln till det bästa priset. Att handla på nätet ger inte bara möjligheten att handla till lägsta pris, det ger också alla tillgång till samma stora utbud oavsett var man bor. Just tillgång på produkter är annars ett av de stora problemen med att inte bo centralt, och de flesta i vårt land bor faktiskt utanför storstäderna. Många har långt till specialbutiker, och ofta dröjer det också innan de senaste produkterna når landsbygden. Men, på nätet finns utbudet tillgängligt för alla oavsett vem man är eller var man bor. Därför är det alltid smart att först titta på nätet när du ska köpa presenter eller julklappar till barn. Ja, till vuxna också förresten, eftersom du hittar det största utbudet av det mesta här. För den som har svårt att komma på idéer till presenter och gåvor är nätet rena guldgruvan. Här kan man hämta inspiration och idéer, och även få tips om bra julklappar och presenter till olika kategorier.  Det är väl kanske inte så svårt att hitta på något kul att ge till barn, eftersom de ofta har en del önskningar på lager. Men, även om du inte får en önskelista finns det så otroligt många kul leksaker och andra saker till barn, att det snarare är svårt att bara välja en sak, än att hitta något bra att ge bort. Vare sig du vill ha en springcykel till något av de allra minsta barnen eller till de lite större hittar du den här. Här finns både tuffa, gulliga och snygga cyklar i olika material och i alla regnbågens färger.